نشست مدیران گروههای زبانشناسی کشور

18/3/95

اولین نشست مدیران گروه های زبانشناسی دانشگاه های سراسر کشور روز دوشنبه 17/03/95 با حضور بیش از 40 نفر از متخصصین این رشته در تالار استاد شهیدی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدا دکتر کریمی دوستان استاد زبانشناسی و رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی ضمن خوشامدگویی به مدعوین، به معرفی دانشکده ادبیات به عنوان اولین دانشکده علوم انسانی ایران که حدود 53 سال گذشته نهال رشته زبانشناسی در آن کاشته شد، پرداختند و ضرورت برگزاری سالانه این نشست را در یکی از دانشگاه ها کشور بیان نمودند.
دکتر فراهانی معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزشی عالی وزارت علوم، گزارشی از اهداف، سیاستها و برنامه های شورای عالی برنامه ریزی ارائه و دکتر حق بین رئیس کمیته برنامه ریزی رشته زبانشناسی بر ضرورت تشکیل این کمیته، برنامه ها و نقش هم اندیشی و تعامل متخصصین در شناسایی چالش ها و ارائه راهکار برای رفع آن تاکید نمودند.
این نشست با سخنرانی دکتر دبیر مقدم، دکتر شقاقی، دکتر منشی زاده، دکتر زندی و دکتر صحرایی با محوریت وضعیت کنونی زبانشناسی در ایران، زبانهای باستانی و آموزش زبان فارسی در ایران و جهان و تدوین سند چشم انداز زبانشناسی ادامه پیدا کرد.
دکتر عاصی در خصوص حوزه های کاربردی رشته زبانشناسی، نیاز سنجی در جامعه، ارتباط موثر و مفید با سایر حوزه ها از قبیل پزشکی، علوم قضایی، فناوری اطلاعات، کامپیوتر و .... توضیحاتی را ارائه نمودند.
در ادامه دکتر نوربخش از توفیق رشته زبانشناسی قضایی در دانشگاه الزهراء و ایجاد فضای اشتغال و دکتر شریفی مدیر گروه زبانشناسی دانشگاه فردوسی از فعالیت بین رشته ای و فراهم شدن زمینه معرفی این رشته به سایر گروه های آموزشی از جمله علوم تربیتی، مهندسی، پزشکی و ... سخن گفتند.
پس از بحث و تبادل نظر ، اهداف نشست در قالب 2 راهبرد بلند مدت و کوتاه مدت تعیین و مقررشد تدوین سند چشم انداز رشته زبانشناسی و برنامه راهبردی بعنوان اهداف بلند مدت با همکاری همه دانشگاه ها و مدیریت دکتر زندی پیگیری شود.
برای دستیابی به راهبرد کوتاه مدت کمیته مقرر شد موضوع بازنگری، اصلاح، بومی سازی و بروز رسانی سرفصل دروس با نگرش کاربردی و کارآفرینی متناسب با نیاز کشور پیگیری شود. دانشگاه اصفهان بدلیل سابقه بالای پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی به عنوان مجری بازنگری دروس انتخاب و پیشنهاد شد مفاهیم پایه از مقطع ارشد به کارشناسی منتقل شود. آقای دکتر والی رضایی مسئولیت مدیریت این حوزه را عهده دار شدند.
مشارکت همه دانشگاه ها در تدوین برنامه عملیاتی کمیته های فرعی، تقویت و روزآمدنمودن رشته های نظری و تدوین رشته های کاربردی، ایجاد فضای کسب و کار، تأمین منابع درسی روزآمد، دانش افزایی استادان، ایجاد مقطع کارشناسی در دانشگاه هایی که توانمندی کمتری دارند و محدود کردن پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی و ... از دیگر اهداف قابل پیگیری جلسه تعیین شد.
در پایان، دانشگاه شیراز به عنوان میزبان برگزاری نشست دوم در اردیبهشت 1396 انتخاب شد.