بررسی نسخ های خطی منسوب به حافظ

1/8/97

به کوشش کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی نشست علمی با موضوع (بررسی نسخ های خطی منسوب به حافظ) یکشنبه ۲۹ مهرماه ۹۷ در تالار کمال دانشکده ادبیات برگزار شد. در این نشست آقایان دکتر علی اشرف صادقی و دکتر محمد افشین وفایی از محققین این حوزه به بحث و بررسی موضوع نشست پرداختند. در ادامه دکتر جواد بشری رئیس کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی با ارائه نسخه تصحیح شده نهایی علامه قزوینی از دیوان حافظ که در سال ۱۳۲۰ برای خوشنویسی به مرحوم حسن زرین خط سپرده شده بود، رونمایی کرد و گفت: در نسخه قبلی اغلاطی به دست این کاتب مشهور در دیوان چاپ نهایی راه یافته که تا نزدیک به پنج دهه تصور عمومی را نسبت به نسخه اصلی مرحوم قزوینی (نسخه مشهور مورخ ۸۲۷ ق، که چاپ عکسی آن نیز اکنون در اختیار محققان هست) خدشه‌دار کرد و تنها زمانی که دکتر سلیم نیساری موفق شد به اصل نسخه ۸۲۷ ق دست یابد، شمار زیادی از این تصورات نادرست اصلاح گردید. وجود تصحیحی از دیوان حافظ که علامه قزوینی به مرحوم زرین‌خط سپرده بود، در «مخزن نفیس» کتابخانه این دانشکده سندی است گویا بر جزءجزء اشکالاتی که در سال‌های پس از عصر قزوینی، منتشرشده است، و این نسخه برخی از ابهامات مربوط به بدخوانی‌های احتمالی یا نقص را برطرف می‌سازد. یک نسخه از این بازچاپ در سالن پژوهش (سالن مرجع) برای مراجعه علاقمندان قرار داده شده است و نسخه دیگری نیز در مخزن نفیس نگهداری خواهد شد.