بزرگداشت استاد عباس سحاب

5/2/97

دانشکده ادبیات و علوم انسانی با همکاری مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب برگزار می‌کند:

((بزرگداشت استاد عباس سحاب))

انجمن ایران شناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی با همکاری مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب، نخستین مؤسسه جغرافیائی و نقشه نگاری در ایران و خاورمیانه، مراسم یادبود و تقدیر از خدمات شایسته مرحوم استاد عباس سحاب را با حضور شخصیت‌های علمی و فرهنگی داخلی و خارجی، یکشنبه نهم اردیبهشت ۹۷ از ساعت ۱۶ الی ۱۹ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات برگزار می‌کند.

بزرگداشت استاد عباس سحاب

هشتاد سال کارتوگرافی

مراسم نکوداشت استاد عباس سحاب از بنیانگذاران مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب، نخستین مؤسسه جغرافیائی و نقشه نگاری در ایران و خاورمیانه با حضور چهره‌های فرهنگی و علمی، ۹ اردیبهشت ماه ۹۷ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

در ابتدای مراسم دکتر حسن حضرتی سرپرست دانشکده، ضمن خوشامدگویی به مهمانان، از نقش و جایگاه مرحوم سحاب در زمینه کارتوگرافی سخن گفت و از آن بزرگوار بعنوان یکی از چهره‌های تأثیر گذار در حوزه جغرافیا یاد کرد.

دکتر سید احمدرضا خضری مشاور و مدیر کل روابط عمومی دانشگاه با حضور در این مراسم و تقدیر از دست اندرکاران این نکوداشت، از علم جغرافیا بعنوان دانشی تأثیر گذار در حوزه علوم انسانی بویژه تاریخ سخن گفت که اغلب مورد کم لطفی قرار گرفته است. دانشی که امروزه بدون محصول و تولیدات آن، پرداختن به برخی علوم دیگر میسر نمی‌باشد و این مهم بیش از هشتاد سال است که توسط خاندان سحاب درک شده است. وی در ادامه گفت: ابوالقاسم سحاب بنیانگذار این مؤسسه، در کنار بسیاری از فعالیت‌های انسان دوستانه در آن زمان، در عرصه تخصص خود ابداعاتی بی مانند داشته که تأثیرات آن از گذشته تا به حال در حوزه کارتوگرافی، نقشه کشی و اطلس بوده و هست. عباس سحاب مردی ست که از کودکی با جغرافیا آشنا شده و با جغرافیا زیست است. خدمات ارزنده این بزرگوار با گسترش مؤسسه و تولید محصولات بدیع در ادامه راه پدر، تا زمان حیات ایشان ادامه داشته است. وی فردی ست که ۳۰ هزار کیلومتر از خاک وطن را پیاده طی کرده تا اولین کره جغرافیایی به زبان فارسی تهیه شود. صدها نقشه و اطلس جغرافیایی داخلی و خارجی با همت عباس سحاب چاپ و منتشر شده و طی چهار نسل این مسیر همچنان راه خود را پیموده تا اهل دانش بتوانند از تراوش فعالیت‌های این مؤسسه بهره مند شوند.

مهندس محمد رضا سحاب، سومین نسل از بنیاینگذاران این مؤسسه، سخنران بعدی این مراسم بود. ایشان با خیر مقدم به مدعوین، گزارش مختصری از فعالیت‌های این مؤسسه از زمان تأسیس تا به حال ارائه کرد و هدف اصلی این نکوداشت را رونمایی از کتاب یاد بود هشتاد سال کارتوگرافی استاد عباس سحاب دانست. در ادامه محمد رضا سحاب، از مرحوم دکتر اکبر گنجی چهره برجسته جغرافیا ایران، بعنوان مشوق اصلی این راه سخن گفت و افزود: بنا به توصیه دکتر محمود جعفری دهقی مدیر گروه ایران شناسی، از سال ۹۵ فراخوان برگزاری این مراسم برای جمع آوری مقالات و... زده شده است و برنامه حاضر ماحصل یکسال و نیم فعالیت مؤسسه و گروه ایران شناسی دانشکده ادبیات است. ایشان از اولین نقشه گردشگری به زبان لاتین بعنوان، نخستین فعالیت پدربزرگ خود یاد کرد که خشت بنای مؤسسه با چاپ آن نهاده شده و از نخستین دوره نقشه آموزشی مدارس و نقشه مصور ایرانی (با ویژگی مناطق مختلف) از اولین محصولات و از اطلس بزرگ ایران و جهان به زبان انگلیسی، بعنوان آخرین تولید این مؤسسه نام برد.

این مراسم در ادامه با سخنرانی محققین و اساتید برجسته در تقدیر از فعالیت‌های این مؤسسه، همراه بود که در پایان به برگزیدگان مقالات یادبودی اهدا شد.