دیدار از دیار محمدابراهیم باستانی پاریزی

دیدار از دیار محمدابراهیم باستانی پاریزی

بازدید ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران

از منزل و دبستان استاد باستانی پاریزی در پاریز

یکسال پس از درگذشت استاد باستانی پاریزی، به همت جمعی از نهادهای فرهنگی و با همراهی دانشگاه تهران، طرحی با عنوان آینه‌دار دوران شکل گرفتودر قالبی هنری از تلاش‌های علمی و آثار پژوهشی استاد باستانی پاریزی تقدیر شد. این برنامه با مشارکت و حمایت مس سرچمشه تداوم یافت و دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، در دی‌ماه سال گذشته میزبان ارکستر ملی ایران بود تا قطعه‌ای را با شعری از زنده‌یاد دکتر افشین یداللهی به یاد استاد محمدابراهیم باستانی پاریزی اجرا کند.

روز سه‌شنبه ششم آذر ۱۳۹۷ در ادامه‌ی برنامه‌های طرح، به میزبانی صنایع مس سرچشمه، مراسمی برای تقدیر از هنرمندان همراه در طرح آینه‌دار دوران برپا شد. طبق برنامه‌ریزی انجام شده، مهمانانی که از تهران عازم کرمان شده بودند ابتدا از زادگاه استاد باستانی پاریزی در شهر پاریز دیدن کردند. در این برنامه مهمانان در دبستان باستانی پاریزی توسط اعضای شورای شهر، شهردار، بخش‌دار و امام‌جمعه پاریز استقبال شدند و سپس به اتفاق مهندس حمید باستانی پاریزی، فرزند استاد، از منزل دوران کودکی استاد دیدن کردند.

دکتر کریمی دوستان، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، طی این دیدار با ذکر خاطراتی از استاد باستانی پاریزی از تلاش‌های دانشکده برای ماندگار کردن نام ایشان یاد کردند و عنوان داشتند که دانشکده ادبیات و علوم انسانی برای همیشه خانه‌ی استاد باستانی پاریزی باقی خواهد ماند. ایشان اظهار امیدواری کردند که دانش‌آموزان دبستان باستانی پاریزی در پاریز راه استاد را ادامه دهند.

مراسم بعدی با هدف تقدیر از هنرمندان همراه طرح آینه‌دار دوران در سالن کنفرانس مجتمع مس سرچشمه برگزار شد در این مراسم، آقای میرافضلی مدیر روابط عمومی مس از تلاش‌های فرهنگی مس سرچمشه برای اعتلای فرهنگ و هنر ایران‌زمین سخن گفتند و مهندس احمدی مدیرعامل شرکت مس سرچشمه نیز ابراز امیداوری کردند که حمایت‌های مجتمع مس از برنامه‌های فرهنگی تداوم یابد و پیوند اهالی فرهنگ و هنر با صنایع مس بیش از پیش تقویت شود. همچنین در این جلسه اعلام شد که برای بازسازی دبستان صد ساله‌ی باستانی پاریزی مبلغ یکصد میلیون تومان کمک بلاعوض از سوی مس سرچشمه تخصیص خواهد یافت.

در ادامه دکتر کریمی دوستان، با بیان اهمیت جایگاه استاد باستانی پاریزی در بین اهل علم و فرهنگ ایران، به این نکته اشاره کردند که نتایج تلاش‌های مجتمع مس در حمایت از فرهنگ و علم، به شکل غیر مستقیم مجدداً به همین صنعت باز می‌گردد چراکه از همین مدارس و محافل فرهنگی، چهره‌های بزرگعلم ی بیرون می‌آیند و جرقه‌ی افکار بزرگ در ذهن همین کودکان مدرسه‌ای و دانشجویان زده می‌شود.

در پایان مراسم با حضور مهندس احمدی مدیرعامل صنایع مس سرچشمه، دکتر کریمی دوستان رئیس دانشکده، حجت‌الاسلام افضلی امام جمعه پاریز و مهندس حمید باستانی پاریزی از چهار نفر از هنرمندان همراه طرح تقدیر شد. استاد حسین محجوبی و خانم فرزانه محجوبی، عبدالله امیدوار و علی خسروی چهار هنرمندی بودند که در این مراسم از آنها تقدیر شد.