سخنرانی تخصصی گروه تاریخ

22/8/96

گروه تاریخ دانشکده ادبیات برگزار می‌کند:

از بخارا تا وین

گروه تاریخ دانشکده ادبیات سخنرانی تخصصی را تحت عنوان: از بخارا تا وین (گزارش پژوهشی سفر به اتریش و تصحیح تاریخ ابوالخیرخانی) با حضور دکتر گودرز آشتیانی، بیست و دوم آبانماه ۱۳۹۶ از ساعت ۱۰ الی ۱۲ در تالار اقبال دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار می‌شود.

گزارش نشست :
در این نشست که در روز دوشنبه 22 آبان ساعت 10-12 با سخنرانی دکتر گودرز رشتیانی و حضور تعدادی از دانشجویان و علاقمندانی از خارج از دانشگاه برگزار شد، ضمن اشاره به فرصتهای خوبی که در تعاملات بینالمللی در حوزه پژوهشهای علوم انسانی بوجود آمده، به تصحیح انتقادی تاریخ ابوالخیرخانی پرداخته شد.
این اثر تاریخی، در دوره شیبانیان در بخارا نوشته شده و متن آن درباره برآمدن ابوالخیرخان ازبک(815 ـ 873 ق/1412 ـ 1468م)،  و زمینه های شکل¬گیری دولت شیبانیان است. از این متن چند نسخه خطی در کشورهای روسیه، ازبکستان، ایران، انگلستان و هند موجود است که نسخه موجود در دانشگاه دولتی سنت پترزبورگ به عنوان نسخه اساس مورد استفاده قرار گرفته است. سخنران، ایران محوری و روایت مسنجم از تاریخ ایران، پرداختن به اهمیت تاریخ اساطیری و حماسی ایران ، همراستایی با سنت تاریخ نگاری ایرانی، استفاده از منابع معتبر، پرداختن به برآمدن اولیه شیبانیان که در هیچ متن دیگری نیامده است را از دلایل اهمیت این متن ذکر کرده و بر اهمیت زیاد آن در شناخت اسامی جغرافیایی، نام قبایل و ایلات  و افراد بسیاری تاکید نمودند. این نشست با پرسش و پاسخ حاضران و سخنان معاون پژوهشی دانشکده ادبات و علوم انسانی (دکتر کریمیان) و تقدیر از دکتر رشتیانی پایان یافت.