سخنرانی دکتر زهیر طیب

30/11/96

جلسه سخنرانی دکتر زهیر طیب محقق پسادکتری با عنوان «گزارشی از روش تحقیق تصحیح شرح مثنوی سروری براساس نسخه‌های خطی آناتولی» با حضور استادان، علاقمندان و دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ در تالار کمال دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد. در ابتدای جلسه دکتر حسن کریمیان معاون پژوهشی دانشکده ادبیات با خوشامدگویی به حضار، درمورد اهداف برگزاری جلسات پسادکتری توضیحاتی ارائه نمود و به معرفی اجمالی موضوع آقای زهیر طیب که به راهنمایی دکتر علی‌محمد موذنی انجام شده است، پرداخت. در ادامه دکتر موذنی استاد زبان و ادبیات فارسی با تشریح اهمیت دوره پسادکتری و شرح اهداف این تحقیق، از برگزاری این جلسه قدردانی کرد.

دکتر زهیر طیب به عنوان سخنران اصلی این نشست، ابتدا با ارائه گزارشی مشروح درباره نسخه‌های خطی فارسی در آناتولی، به معرفی سروری شارع مثنوی و آثار دیگر او در فضای فرهنگی، ادبی و سیاسی آن دوره در ترکیه پرداخت و نقش سروری را در میانه ارکان نظام امپراطوری عثمانی تشریح کرد. ایشان ضمن اشاره و معرفی نسخه‌های متعدد شرح مثنوی فارسی مولانا در ترکیه گفت: درصدد تدوین سایت فراگیری می‌باشد که مخاطبان بتوانند از طریق آن بصورت مجازی به این آثار دسترسی داشته باشند.

در پایان دکتر حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی بر اهمیت نسخه‌های خطی و معرفی این آثار به مخاطبان و علاقمندان تاکید کرد.