نشست صمیمانه با مهمانان همایش باستانشناسی

11/6/96

‌‌دیپلماسی علمی از دیپلماسی سیاسی قدرتمند تر است.

در سومین روز همایش باستان شناسان جوان، نشست صمیمانه ای با حضور هیأت رئیسه، اساتید پیشکسوت باستان شناسی و جمعی از مهمانان خارجی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد. دکتر ابوالحسن امین مقدسی رئیس دانشکده، با تشکر از حضور مهمانان، حیطه فرهنگ و علم را در دنیای امروز بدون مرز توصیف کرد. ایشان ابراز داشت اگر در جهان به واسطه اختلاف رهبران سیاسی واژه صلح به جنگ تبدیل شود، در این هنگام اندیشمندان علوم هستند که صلح را دوباره معنی می‌بخشند، چنانکه همواره دیپلماسی علمی از دیپلماسی سیاسی قدرتمند تر است. وی از دانشکده ادبیات بعنوان محلی برای تعامل اندیشه‌های مختلف یاد کرد که از بدو تأسیس، و تا به امروز با دانشگاه‌های مختلف دنیا در ارتباط بوده است. رئیس دانشکده ادبیات از اعلام آمادگی این دانشکده برای پذیرش دوره‌های فرصت مطالعاتی، پست دکتری و آموزش‌های آزاد و تعامل هر چه بیشتر با اندیشمندان و نخبگان علوم انسانی دنیا خبر داد.

در ادامه دکتر حکمت اله ملاصالحی استاد گروه باستان شناسی، از این همایش بعنوان سه روز پرثمر یاد کرد. ایشان باستان شناسی را یک دانش جهانی برشمرد که نگاهی عمیقاً انسانی دارد و بخشی از میراث بشری است. وی بیان کرد: ما مجاز نیستیم هیچ کس را از شناخت این آثار محروم کنیم. دکتر ملاصالحی گفت: هر چه بیشتر به مقیاس جهانی با هم به گفتگو بنشینیم کمتر به روی هم تیغ می کشیم. ایشان ابراز امیدواری کرد که روزی برسد، که بشر همه جهان را خانه خود بداند.

دکتر جان کرتیس از موزه بریتانیا انگلیس از میزبانی شایسته دانشگاه تهران تشکر کرد و با تاکید بر کیفیت بالای علم باستان شناسی در ایران، از دکتر نگهبان استاد برجسته حوزه باستان شناسی قدردانی نمود.

دکتر وینارد برنیک از دانشگاه فری برلین، از حضور در این همایش ابراز خرسندی نمود و ابراز داشت: مایل است در آینده تعاملات بیشتری با دانشگاه تهران و دانشکده ادبیات داشته باشد.

دکتر فخری دانشپور استاد پیشکسوت باستان شناسی، از عملکرد دانشجویان جوان در برگزاری همایش قدردانی کرد و گفت: بعد از ۵۵ سال تدریس، حالا که فعالیت‌های دانشجوهای قدیمی خود را می بی نم، حس می‌کنم این عزیزان استاد من هستند.

در پایان دکتر امین مقدسی بر بین المللی شدن دانشگاه تهران تاکید کرد و از مهمانان همایش خواست تا به تعامل خود با دانشکده ادبیات در حوزه علوم انسانی ادامه دهند.