برگزاری مدرسه‌ی تابستانی با همکاری استادان اروپایی

8/11/97

هم زمان با برگزاری دهمین دوره جشنواره‌ی بین‌المللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی هفتم بهمن ماه ۹۷، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران با برگزیدگان بخش بین‌الملل این جشنواره دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار که با حضور پروفسور آنا کراسنوولسکا از بخش ایران‌شناسی دانشگاه یاگلونی کراکوف و پروفسور نیکلاس سیمز ویلیامز استاد دانشکده مطالعات مشرق‌زمین و آفریقا (SOAS)، دانشگاه لندن و دکتر علی شهیدی مسئول دبیرخانه همایش‌ها و همکاری‌های علمی دانشکده برگزار شد در خصوص زمینه‌های همکاری مشترک بحث و تبادل نظر شد.

پروفسور ویلیامز، پژوهشگر زبان‌های ایرانی در آسیای مرکزی و نویسنده کتاب «دست‌نوشته‌های کهن زبان بلخی» و برنده جایزه سال کتاب جمهوری اسلامی و پروفسور کراسنوولسکا نویسنده کتاب «چند چهره کلیدی در اساطیر گاه شماری ایرانی» و پژوهشگر اساطیر ایرانی و متون ادبی به ویژه در زمینه شاهنامه و مثنوی است.

مطالعات ایرانی به‌ویژه ادیان و فرهنگ و زبان‌های باستانی در اروپا، پژوهش‌های دانشجویان و پژوهشگران در این زمینه و نیز حضور دانشجویان ایرانی در مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌های کراکوف و SOAS از جمله موضوعات مطرح شده در این دیدار بود. در ادامه پیشنهاد شد مدرسه‌ای تابستانی با موضوع اساطیر ایرانی و فرهنگ و زبان‌های باستانی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران با حضور آقایان ویلیامز و کراسنوولسکا برگزار شود. این پیشنهاد با استقبال حاضرین مواجه شد و اجرای آن به ارائه جزئیات بیشتر در خصوص محتوا و زمان‌بندی موکول گردید. در پایان این دیدار و با راهنمایی و توضیحات تخصصی خانم دکتر سوسن اصیلی، بازدیدی از بخش نفیس و نسخ خطی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران به عمل آمد.