دانشگاه تهران در کنار دانشجویان چینی

گزارش نشست صمیمانه با دانشجویان چینی به مناسبت سال نو چینی

۲۱/۱۱/۹۸‌‌‌‌‌‌‌‌

نشست صمیمانه دانشجویان چینی دانشکده ادبیات و علوم انسانی با حضور هیئت رئیسه دانشکده، معاون بین‌الملل دانشگاه، مدیرکل همکاریهای بین‌المللی، دبیر اول بخش فرهنگی سفارت چین و تعدادی از رسانه‌های چینی ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدای نشست دکتر گودرز رشتیانی مشاور امور بین‌الملل دانشکده ضمن تبریک سال نو چینی به مهمانان و دانشجویان حاضر، ابراز امیدواری کرد که دولت و ملت چین با اتکا به تاریخ و فرهنگ غنی خود می‌توانند بر بحران اخیر به وجود آمده " یعنی ویروس کرونا" غلبه کنند. وی در ادامه به بخش‌هایی از تاریخ روابط دو کشور به ویژه روابط دانشگاهی در سالهای اخیر اشاره کرد که خوشبختانه رو به توسعه و گسترش بوده است.

دکتر غلامحسین کریمی دوستان رئیس دانشکده نیز با خوشامد به دانشجویان و مهمانان چینی به فرهنگ و تمدن والای چین اشاره و تاکید کرد در فرهنگ و ادب فارسی همیشه به روحیه انسان دوستی پرداخته شده است. وی همچنین در ادامه ابراز امیدواری کرد که ملت چین بتواند بر این مشکل غلبه کند.

دکتر محمدباقر قهرمانی معاون امور بین الملل دانشگاه نیز، دانشگاه تهران را خانه دوم دانشجویان چینی دانست و گفت: دانشگاه تهران همراه همیشگی و یاور نزدیک این دانشجویان بوده و آمادگی کامل برای توسعه مناسبات فرهنگی و علمی با دانشگاه‌های چین در همه عرصه‌ها فراهم است.

آقای جو شیجی دبیر اول بخش فرهنگی سفارت چین نیز با ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه تهران، به زمینه‌های موجود برای توسعه مناسبات فرهنگی دو کشور پرداخت و از ابتکار دانشگاه برای برگزاری این نشست صمیمانه قدردانی نمود.

دکتر حسن فاضلی نشلی عضو هیأت علمی گروه باستان شناسی نیز با اشاره به روابط نزدیک با دانشگاه‌های چین، به ارائه گزارش در خصوص حضور یک ساله خود در مراکز علمی آن کشور پرداخت که نتایج بسیار خوبی در گسترش تعاملات علمی داشته است.

در ادامه این نشست دکتر علی شهیدی عضو هیئت علمی گروه ایران‌شناسی درخصوص پرورش نسل دوم پژوهشگران چینی ایران‌شناس سخن گفت و افزود: دانشگاه بتواند برای دانشجویان چینی که به دلیل مسائل اخیر فعلاً قادر به آمدن به ایران نیستند، تدبیری بیاندیشد.

دکتر عدنان طهماسبی معاون اجرایی دانشکده با خیر مقدم به مهمانان نشست این سوال مهم را مطرح کرد که چرا پیامبر اسلام تاکید داشته که به دنبال دانش باشید حتی اگر در چین باشد؟ برنامه با اظهار نظر برخی از دانشجویان ادامه پیدا کرد و در پایان با اهدای گل و هدیه آغاز سال نو چینی به دانشجویان حاضر تبریک گفته شد.