دومین همایش دوسالانه ملی فرهنگ و زبان‌های باستانی ایران در دانشگاه تهران

17/2/98

دومین دوسالانه ملی فرهنگ و زبان‌های باستانی ایران در دانشگاه تهران

دومین همایش دوسالانه ملی فرهنگ و زبان‌های باستانی ایران، دهم اردیبهشت ماه ۹۸ طی دو روز، در تالار کمال دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد. در این همایش که به همت دبیرخانه همایش‌ها و همکاری‌های علمی و گروه فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشکده ادبیات و مؤسسه نگارستان اندیشه و با مشارکت پژوهشکده زبان‌شناسی، کتیبه‌ها و متون پژوهشگاه میراث فرهنگی و انجمن ایران‌شناسی به انجام رسید، سی سخنران در شش نشست به ارائه آخرین پژوهش‌های خود در زمینه فرهنگ و زبان‌های ایرانی باستان، میانه و نو پرداختند.

در نشست افتتاحیه دکتر جواد اصغری معاون پژوهشی دانشکده ادبیات، دکتر محمود جعفری دهقی دبیر علمی همایش، دکتر علی شهیدی دبیر اجرایی همایش، دکتر ژاله آموزگار استاد ممتاز بازنشسته دانشگاه تهران و چهره ماندگار فرهنگ و زبان‌های باستانی ایران و دکتر محمدتقی راشدمحصل استاد ممتاز بازنشسته پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به بحث و تبادل نظر پرداختند. در چهار نشست نیمروزه سخنرانانی از دانشگاه‌های تهران، تبریز، شهید بهشتی، آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، ولایت (ایرانشهر)، علامه طباطبایی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، پژوهشگاه میراث فرهنگی و سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و... شرکت داشتند. از میان مقالات ارسالی این همایش، پنجاه خلاصه مقاله که پس از طی مراحل داوری از میان بیش از یکصد و پنجاه مقاله دریافتی برگزیده شده بود در کتابچه خلاصه مقالات همایش به چاپ رسید.

در نشست و میزگرد پایانی همایش که به ریاست دکتر احمدرضا قائم‌مقامی دبیر علمی همایش و رئیس گروه فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه تهران و با حضور مدیران گروه‌های آموزشی و پژوهشی، اعضای هیأت علمی و دانشجویان رشته فرهنگ و زبان‌های باستانی سراسر کشور به انجام رسید، مسائل صنفی این رشته به بحث و تبادل نظر گذاشته شد و حاضران پیشنهادها و راهکارهایی ارائه کردند. بازنگری در ظرفیت پذیرش مقطع کارشناسی ارشد رشته در دانشگاه‌های دولتی، بازنگری برنامه درسی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، استخدام دانش‌آموختگان تحصیلات تکمیلی، ایجاد مقطع کارشناسی رشته و برگزاری دوره سوم این دوسالانه دستور کار جلسه اختتامیه بود.