نشست تخصصی «خلیج فارس در منابع و اسناد تاریخی آرشیوهای بریتانیا»

15/2/98

نشست تخصصی «خلیج فارس در منابع و اسناد تاریخی آرشیوهای بریتانیا» با سخنرانی دکتر مجید تفرشی دانش‌آموخته تاریخ دانشگاه تهران، سندپژوه و پژوهشگر و تحلیلگر تاریخ و سیاست ایران معاصر ایران، شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ در تالار کمال دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدا دکتر تفرشی به طبقه‌بندی اسناد آرشیوهای بریتانیا درباره خلیج فارس بر پایه منابع آن از دوران قاجار تا امروز پرداخت. وی برخی دریافته‌های خود از این اسناد را درخصوص رویارویی ایران و بریتانیا در خلیج فارس، سرزمین‌های ساحلی و جزایر آن و مرزهای شرقی ایران با هند، دخالت بریتانیا در تأسیس دولتهای جدید در خاورمیانه و روابط این کشورها با ایران از آن زمان تا به امروز را تشریح نمود و با تأکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در آرشیوهای اسناد خارج از ایران، شرایط کنونی را نامطلوب و مایه سوء استفاده بدخواهان ایران دانست. در پایان به سوالات حاضران پاسخ داده شد.