پیام تبریک رئیس دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران به دکتر محمدرضا باطنی

۲۳/۷/۹۹

به نام او که جهان از اوست

اعطای بیست‌وهفتمین جایزۀ ادبی و تاریخی دکتر محمود افشار به دکتر محمدرضا باطنی استاد شهیر زبانشناسی دانشکدۀ ادبیات دانشگاه تهران از سوی بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار عملی بسیار شایسته، پسندیده و به‌حق است. باطنی از اولین کسانی است که به معرفی، ترویج و تدریس علم زبانشناسی در ایران پرداخت و به همین دلیل است که برخی او را پدر زبانشناسی نوین ایران قلمداد می‌کنند. شاگردپروری کرد و کمتر زبانشناس پیشکسوت ایرانی را می‌توان یافت که مستقیم یا غیر مستقیم در محضرش تلمذ نکرده باشد. با نشر آثار پرخواننده‌ای چون نگاهی تازه به دستور زبان فارسی، نظریۀ مقوله و میزان، «اجازه بدهید غلط بنویسیم» و ده‌ها اثر دیگر در قالب کتاب، مقاله، فرهنگ و سخنرانی ایده‌پردازی کرد و در اذهان کنجکاو و تیزبین علاقه‌مندان به علم زبانشناسی نوین و زبانهای ایرانی سؤال‌آفرینی کرد و نقش بسیار مؤثری داشت. به عنوان یک فعال فرهنگی از زمان دانشجویی تا ترک ناخواستۀ مقام استاد تمامی دانشگاه تهران و در طول زمان بعد از آن تاکنون با فعالیت‌های مختلف چه به صورت مکتوب و چه شفاهی بی‌باکانه و شجاعانه سخن گفت و قلم‌فرسایی کرد. سلامت بماناد و دیر زیاد این استاد پرآوازه، محقق تیزبین، مترجم دقیق، فرهنگ‌نویس الگوآفرین و نویسندۀ متعهد.

دکتر غلامحسین کریمی دوستان