گزارش رونمایی از دهمین شماره نشریه علمی «عصری با گیلگمش»

رونمایی از دهمین شماره نشریه علمی «عصری با گیلگمش»

۱/۱۰/۹۸‌‌

مراسم رونمایی از دهمین شماره نشریه علمی «عصری با گیلگمش» با حضور استاد برجسته فرهنگ و زبانهای باستانی دکتر ژاله آموزگار به هفدهم آذرماه ۹۸ در تالار کمال دانشکده برگزار شد.

در آغاز دکتر علی شهیدی عضو هیأت علمی گروه فرهنگ و زبانهای باستانی و کمیته ایران‌شناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، نشریه گیلگمش را به‌عنوان نشریه‌ای شاخص در حوزه ایران‌شناسی به دانشجویان این رشته و رشته‌های نزدیک و مرتبط همچون فرهنگ و زبانهای باستانی معرفی و تلاش دست‌اندرکاران آن را که عمدتاً از دانش‌آموختگان همین رشته‌ها بوده‌اند، ستود. وی کار ایشان را نمونه‌ای موفق در تلفیق کار علمی و پژوهشی با کسب درآمد برشمرد.

سپس خانم نسیم محمدی سردبیر شماره دهم نشریه گیلگمش، یک جلد از این شماره به بانو دکتر ژاله آموزگار، استاد نامدار و محبوب و پژوهشگر و نویسنده پرکار در حوزه‌های ایران‌شناختی تقدیم کرد تا این شماره نشریه را برای عموم رونمایی شود. دکتر آموزگار پس از رونمایی، در فضایی صمیمی و دوستانه، سخنانی برای حاضران که اغلب به شوق دیدارش آمده‌بودند، ایراد نمود. وی نخست با اشاره به نام اسطوره گیلگمش و مفهوم آن، از دست‌اندکاران فصلنامه و حاضران خواست مانند گیلگمش، در کار خود که پژوهش درباره ایران است، پایدار و امیدوار باشند. سپس از جوانان خواست «همان گونه که شهیدی چوب را از من گرفت، از او بگیرند» و راه آموزش فرهنگ ایران به نسل‌های آینده را ادامه دهند. وی با اعلام افتخار به زادگاه خود؛ شهر خوی در آذربایجان و آذری بودنش، به ملیت ایرانی خود و یک عمر خدمت به زبان ملی ایران یعنی زبان پارسی، بالید. وی از دانشجویان جوان خواست از کار خسته نشوند و هشدار داد جای کار برای همه هست و نباید از کار کردن دیگران بهراسند و برایشان مشکل فراهم کنند. در ادامه، مراسم تبریک تولد هشتادسالگی استاد به ابتکار خانم کوثر حبیبی یکی از نویسندگان گیلگمش که با خواندن یادداشت ادبی آقای دکتر حمید رضا عظیمی عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی همراه بود، برگزار شد.

در بخش پایانی، خانم نسیم محمدی، به معرفی محتوا و نحوه تدوین این شماره و بخشهای گوناگون آن پرداخت. سپس خانم ساره شاهسون، ویراستار؛ آقای ایمان اوجیان، طراح گرافیک و صفحه‌آرا؛ و خانم ساغر بهادرانی، دبیر بخش «روبه‌راه» این نشریه به تشریح برخی فعالیت‌های تخصصی پرداختند. در پایان دکتر علی شهیدی بخشی آکنده از احساس از مقاله‌ای را که در سوگ استاد خود، زنده‌یاد دکتر محسن ابوالقاسمی استاد بازنشسته فرهنگ و زبانهای باستانی دانشگاه تهران نوشته و در این نشریه چاپ رسانده‌بود؛ برای حاضران قرائت نمود.