گزارش " لهستان در جنگ جهانی دوم"

25/3/98

" لهستان در جنگ جهانی دوم"

نشست تخصصی "لهستان در جنگ جهانی دوم" با سخنرانی پرفسور پیوتر پودمسکی استاد تاریخ دانشگاه ورشو لهستان، بیستم خرداد ماه ۹۸ در تالار کمال دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد. در ابتدای نشست دکتر حامد کاظم زاده پژ وهشگر پسا دکتری دانشگاه اتاوا کانادا، بعنوان مدیر جلسه با معرفی سخنران اصلی نشست، تاریخچه‌ای از همکاری‌های مشترک دانشکده ادبیات و علوم انسانی با دانشگاه‌های لهستان ارائه کرد.

در ادامه دکتر پودمسکی با اظهار خرسندی از حضور در دانشکده ادبیات و علوم انسانی چشم انداز کلی از موقعیت لهستان در سالهای جنگ جها نی دوم (۱۹۳۹- ۱۹۴۵ م) بیان کرد و گفت: این کشور در سالهای ابتدای جنگ مورد تهاجم آلمان نازی و در سالهای پایانی جنگ مورد تهاجم شوروی قرار گرفت. وی با ارائه تصاویر متعدد نشان داد که در اثر حمله آلمان نازی بیش از ۵ میلیون لهستانی کشته شد و ۱۵۰ هزار نفر نیز در نتیجه اشغال جان باختند. ایشان در ادامه سخنان خود به کنفرانس تهران با حضور سران متفقین و نیز موضوع مهاجرت ده‌ها هزار نفر از آوارگان لهستانی به ایران اشاره کرد و اظهار داشت: که هنوز از نظر مطالعات تاریخی این برهه از زمان نیازمند بررسی‌های بیشتر است.