گزارش مأموریت پژوهشی خارج از کشور

مروری بر تجربه‌های آموزشی و پژوهشی در دو کشور آلمان و اتریش

۴/۱۰/۹۸‌‌

از سلسله نشست‌های دوشنبه‌های فرهنگ و پژوهش دانشکده ادبیات و علوم انسانی، نشست علمی با موضوع «مروری بر تجربه‌های آموزشی و پژوهشی در دو کشور آلمان و اتریش» (گزارش مأموریت پژوهشی خارج از کشور) با حضور دکتر میثم لباف خانیکی عضو هیأت علمی گروه باستان شناسی، ۲ دی ماه ۹۸ با حضور استادان، دانشجویان و علاقمندان این حوزه در محل تالار اقبال آشتیانی برگزار شد.

در ابتدا دکتر مجید منتظر ظهوری استادیار گروه باستان شناسی ضمن تشکر از آقای دکتر خانیکی و معرفی مختصری از فعالیت‌های علمی ایشان، توضیحاتی را درخصوص مؤسسات پژوهشی کشور آلمان ارائه کرد. در ادامه دکتر لباف خانیکی مهمترین علت انتخاب این دو کشور برای پنین پژوهشی را شناخت بیشتر آثار ایران شناسی به زبان آلمانی دانست و گفت: سابقه ایران شناسی در کشور آلمان به قرن ۱۶ و ۱۷ میلادی بر می‌گردد. بنده با توجه به تخصص در حوزه ایران باستان، تمرکز خود را بر آثار این دوران قرار دادم. بعد از ارائه درخواست برای پذیرش از کتابخانه برلین و دریافت پاسخ مثبت کار خود را به عنوان استاد محقق شروع کردم.

دکتر لباف خانیکی در ادامه سخنان خود به معرفی مرکز پژوهشی کشور آلمان، امکانات و ویژگی‌های کتابخانه های بزرگ این کشور همانند دانشگاه آزاد برلین و مؤسسه باستان شناسی آلمان پرداخت و به آثار باستان شناسان بزرگ آلمانی این مراکز، همانند هرتسفلد اشاره کرد. ایشان به سفرشان به کشور اتریش اشاره کرد و گفت: این سفر آموزشی بوده و به دعوت دانشگاه وین انجام شده است. وی در ادامه گفت: در طول سه ماه در دانشکده مطالعات فرهنگی و تاریخی و دپارتمان تاریخ هنر، به تدریس باستان شناسی دوره ایران باستان ساسانی مشغول بوده‌ام. ایشان ضمن معرفی دانشگاه وین و کتابخانه آن در خصوص مسائل آموزشی و پژوهشی دانشگاه مطالبی ارائه کرد. دکتر لباف خانیکی در پایان سخنان خود به علاقمندان این حوزه پیشنهاد داد تا از آثار بر جای مانده درخصوص ایران به قلم باستان شناسان آلمانی زبان استفاده نمایند. در پایان نشست، به پرسش‌های حضار پاسخ داده شد.