گزارش نشست تخصصی "در راه وطن: فردیناند گوئتل در ایران"

4/4/98

گزارش نشست تخصصی "در راه وطن: فردیناند گوئتل در ایران"

‌‌‌‌‌‌‌نشست علمی "در راه وطن: فردیناند گوتل در ایران" با سخنرانی دکتر ماگدالنا روجویچ استاد ایرانشناسی دانشگاه ورشو لهستان، ۲ تیر ماه ۹۸ در تالار کمال دانشکده ادبیات و علوم انسانی با حضور تعدادی از استادان و علاقمندان این حوزه برگزار شد.

در ابتدا دکتر ماگدالنا روجویچ ضمن سپاس از دانشکده ادبیات و علوم انسانی با ارائه گزارش کوتاهی از فعالیت‌های ایران‌شناسی دانشگاه ورشو، به معرفی زندگی و زمانه فریناند گوتل نویسنده و فعال مشهور لهستانی پرداخت. گوتل در سالهای پایانی جنگ جهانی اول از روسیه به لهستان رفته و در سال ۱۹۲۰ از روسیه مهاجرت و به مشهد وارد می‌شود. دکتر روجویچ با اشاره به کتابی که از گوتل به زبان لهستانی برجای مانده، تاکید کرد که این کتاب بسیار گمنام و ناشناخته بود و به صورت اتفاقی توسط وی در یک کتاب‌فروشی دست دوم پیدا شده و پس از آن تصمیم به مطالعه و بررسی بیشتر آن گرفته است. از لابلای این کتاب می‌توان اطلاعات بسیاری درباره مشاهدات وی از خراسان و ورود و خروج از ایران به دست آورد. این کتاب روایت ویژه ای از ایران در سالهای ۱۹۲۰۰ ارائه می‌دهد که در میان سایر شرق‌شناسان و ایران‌شناسان اروپایی کم نظیر است.

لازم به توضیح است است که دکتر ماگدالنا روجویچ در چارچوب برنامه اراسموس‌پلاس و در راستای توسعه فعالیت‌های بین‌المللی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، به مدت یک هفته میهمان دانشکده است که علاوه بر ارائه سخنرانی، جلسات و دیدارهای متعددی با استادان و دانشجویان برای گسترش روابط دانشگاه‌های تهران و ورشو دارد.