گزارش پیش اجلاسیه دوم طرح "فرهنگ و تمدن غرب نیز بر مبانی وجودی استوار است"

22/3/98

با همکاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسة پیش اجلاسیة دوم طرح آقای دکتر محمد رضا ریخته گران دانشیار گروه فلسفه، با عنوان «فرهنگ و تمدن غرب نیز بر مبانی وجودی استوار است» با حضور داوران، منتقدین و علاقمندان این مباحث بیستم خرداد ماه ۹۸ در تالار علامه شهیدی برگزار شد.

جلسه با حضور و استقرار آقایان دکتر رضا داوری اردکانی، غلامرضا اعوانی و حجه الاسلام حمیدرضا پارسانیا در جایگاه داور و آقایان دکتر شهرام پازوکی، حسین کلباسی و محمد رجبی به عنوان منتقد و استقبال چشمگیر دانشجویان و دانش پژوهان همراه بود.

در ابتدا دکتر سید‌محمدتقی طباطبایی (به عنوان مدیر جلسه) ضمن تشکر از حضور مدعوین، با ارائه مطالب مختصری از اولین جلسه پیش اجلاسیه، و شرح چگونگی روند اجرایی کردن طرح اصلاح شده، از دکتر ریخته گران خواست تا در زمان ۴۵ دقیقه از طرح خود دفاع کند.

دکتر ریخته گران در مهلت مقرر، در خصوص اهداف و انگیزه خود در ارائه طرح مطالبی ارائه کرد و گفت: در حد بضاعت تلاش کرده‌ام، اصلاحات خواسته شده انجام شود. ایشان در ادامه به بیان مطالب جدید پرداخت. دکتر پازوکی با تشکر از ایشان، کلیت طرح را مورد قبول دانست و برخی از مطالب ارائه شده را مورد نقد و بررسی قرار داد. دکتر رجبی طرح اصلاح شده را بسیار جامع و کامل برشمرد و به برخی اشکالات مختصر اشاره کرد. در پایان سخنان منتقدین دکتر کلباسی طرح را تائید و به شرح برخی از نقصان‌های موجود پرداخت. در ادامه جلسه دکتر اعوانی در مورد فلسفه وجودی و مسائل پیرامون آن بحث کرد و دکتر اردکانی نیز از طرح مذکور دفاع نمود و ارائه دهنده طرح را ستود. در پایان این بخش دکتر پارسانیا با تأیید طرح، مطالب کلی در جهت بهتر شده این نظریه بیان کرد.

سپس دکتر طباطبایی با تشکر از داوران و منتقدین، از دکتر ریخته گران خواست حداکثر تا بیست دقیقه به سوال‌ها و ابهامات اشاره شده پاسخ دهد. در ادامه پیشنهاد دهنده این طرح، به اظهار نظرهای بیان شده، پاسخ داد و از توجه کلیه استادان و علاقه مندان تشکر و قدردانی نمود.

جلسه با مشورت داوران و نماینده کرسی نظریه پردازی نقد و مناظره شورای انقلاب فرهنگی ادامه یافت و "نظریه بودن طرح با درجه خوب" با اتفاق آرا و رأی مکتوب مصوب شد. لازم به ذکر است که بعد از ارسال گزارش جلسه به دبیرخانه هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی این طرح توسط دبیرخانه مذکور به عنوان نظریه جدید اعلام عمومی خواهد شد.