اخبار و رویداد ها اخبار و رویداد ها

نشست تخصصی «ایران شناسی در جمهوری آذربایجان»

۸/۵/۹۹

سومین نشست از سلسله نشست‌های مجازی معاونت پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی با عنوان «ایران‌شناسی در جمهوری آذربایجان» با حضور پرفسور اکرم باقروف عضو مؤسسه نسخ خطی آکادمی علوم جمهوری آذربایجان ۶ مرداد ۹۹ به دبیری دکتر علی کالیراد عضو هیئت علمی گروه تاریخ در صفحه اینستاگرام دانشکده برگزار شد.

اکرم باقروف در این گفتگو، گزارشی جامع از فعالیت‌های صورت‌گرفته در زمینه ترجمه آثار ادبیات کهن و جدید فارسی در جمهوری آذربایجان طی دهه‌های اخیر و همچنین تلاش‌های خود در ترجمه و معرفی آثار ادبی فارسی ارائه داد. وی گذری بر فعالیت‌های ایران‌شناسی در جمهوری آذربایجان پیش از فروپاشی اتحاد شوروی نیز داشت و درخصوص ترجمه منابع تاریخی مهمی همچون «عالم‌آرای عباسی» به زبان ترکی آذربایجانی سخن گفت. او همچنین درباره ترجمه بخش‌هایی از سفرنامه‌های ناصرالدین‌شاه به فرنگ که در دست انجام دارد، توضیحاتی ارائه کرد.

پرفسور اکرم باقروف (متولد ۱۹۵۲ در باکو) دانش‌آموخته زبان‌شناسی از دانشگاه دولتی باکو است. «پژوهشی زبان‌شناختی درباره دیوان رحمتی تبریزی» (رساله دکتری وی)، تصحیح «تذکره نواب»، ترجمه «مجمع‌الخواص» صادق بیگ افشار، ترجمه «تحفه سامی» سام‌میرزا، ترجمه «طوطی‌نامه» نخشبی و همکاری در تدوین فرهنگ یک‌جلدی آذربایجانی فارسی از جمله آثار ایشان است.