اخبار و رویداد ها اخبار و رویداد ها

نشست تخصصی " پیشینه و آینده ایران شناسی در ارمنستان "

۳۱/۴/۹۹

دومین نشست از سلسله نشست‌های مجازی معاونت پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی با عنوان " پیشینه و آینده ایران شناسی در ارمنستان " با حضور دکتر وارطان وسکانیان مدیر بخش ایران شناسی دانشگاه دولتی ایروان، ۳۰ تیرماه و به دبیری دکتر تورج خسروی در صفحه اینستاگرام دانشکده برگزار شد.

دکتر وسکانیان با تاکید بر این موضوع که ایران‌شناسی به عنوان تلاش برای شناخت تاریخ و فرهنگ ارمنستان نیز هست، به معرفی متون کهن ارمنی و اهمیت اطلاعات آنها درباره تاریخ و جامعه ایران پرداخت.

ایشان به تاریخچه تأسیس ایران‌شناسی در دانشگاه دولتی ایروان در سال ۱۹۱۹ م. اشاره کرد و گفت: با گذرزمان، این بخش توسعه یافته و هم اکنون فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی گسترده‌ای در این حوزه با محوریت تاریخ ایران در جریان است. همچنین وی به معرفی فعالیت‌های ایران شناسی در آکادمی علوم ارمنستان پرداخت و تاکید کرد پژوهش‌های گسترده‌ای در انستیتو شرق شناسی آن در حال اجرا می‌باشد.

دکتر وسکانیان در ادامه، در خصوص فعالیت‌های تخصصی‌تر ایران‌شناسی در دانشگاه دولتی ایروان بخصوص زبان‌های ایرانی همانند آسی، تالشی، تاتی و کردی سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که دانشگاه دولتی ایروان و دانشگاه تهران با وجود تعاملات و روابط تنگاتنگ بتوانند در زمینه مطالعات ایران‌شناسی و ارمنی شناسی همکاریهای خود را گسترش دهند.