اخبار و رویداد ها اخبار و رویداد ها

" تا فراموش نکنیم " به ترجمه امیرحسین بابالار

24/6/98

«تا فراموش نکنیم» اثر برگردان فارسی کتاب All That Remains با ترجمه امیرحسین بابالار از کارشناسان دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، توسط انتشارات جمعیت حامیان آزادی قدس شریف منتشر شد. این کتاب با همکاری ولید الخالدی و گروهی از پژوهشگران مرکز مطالعات فلسطین واشینگتن دی. سی، دانشگاه برگزیت در کرانه باختری رود اردن و مرکز پژوهش‌های اجتماعی الجلیل تهیه و به چاپ رسیده است. «تا فراموش نکنیم» که در سال ۱۳۷۹ به عنوان کتاب سال ایران نیز انتخاب گردید، به شرح ماجراهای غم‌انگیزی می‌پردازد که در تهاجم سال ۱۹۴۸ نیروهای صهیونیستی که از پشتیبانی کامل ارتش بریتانیا نیز برخوردار بودند، برای ۴۱۸ روستای فلسطینی و ساکنین آن رقم زده‌اند. روستاهایی که بعد از تسخیر و یا ویرانی کلی، به شهرک‌های یهودی نشین تبدیل شده است.

این کتاب که در ۷۶۴ صفحه و در قطع دایره المعارفی چاپ شده از معدود تحقیقات جامعی است که در ایران درباره فلسطین منتشر شده و دارای اطلاعات تاریخی، جغرافیایی، مردم‌شناسانه مهمی درباره فلسطین است و پژوهشگران حوزه مطالعات تاریخی جهان اسلام می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

از مترجم این اثر پیش‌تر برگردان کتاب «روپرت مورداک، امپراتور رسانه» اثر ویلیام شاوکراس توسط نشر ساقی روانه بازار نشر شده و ترجمه مقالاتی نیز به شرح زیر انتشار یافته است:

ترجمه مقاله" شرق‌شناسی یهود" اثر شموئل موره - فصلنامه تخصصی در حوزه تاریخ‌پژوهی ایران معاصر - دوره ۳/ سال ۴ ش ۱۳/پ ائیز ۸۶.

ترجمه مقاله"ایران در جودائیکا" اثر آمنون نتصر، منون شیلوا - فصلنامه تخصصی در حوزه تاریخ‌پژوهی ایران معاصر - دوره ۳/ سال ۴ ش ۱۴/ زمستان ۸۶.

ترجمه مقاله"روضه الشهدای کاشفی: داستان کربلا، شالوده فرهنگ و ادبیات مذهبی عامیانه" اثر پیتر چلکوفسکی که توسط انتشارت سخن در جلد ۱۸ کتاب تاریخ ادبیات فارسی (ادبیات شفاهی زبانهای ایرانی) منتشر شده است.